למערכת המגזין שלנו מגיעים בתים מגוונים. לפעמים אנחנו מבינות את הבית מיד מהתמונה הראשונה, אבל לפעמים היופי והחכמה מאחורי הבית מתגלים בהדרגה.
מזווית לזווית, מתמונה לתמונה, אנחנו מגלות את החשיבה מאחורי התכנון, את הפרטים הקטנים, את ההפתעות הנסתרות שהופכות את הבית הזה למה שהוא.
בדיוק כזה הוא הבית שתכננה יולי וולמן עבור משפחה בת שבע נפשות במרכז הארץ. שני בני הזוג התאלמנו וזהו ביתם הראשון יחד - "זה בית למשפחה חדשה עם עבר מורכב".
...
1.2k+ views
בכל שיפוץ עולה שאלה אחת, מרכזית ומהותית, המשפיעה על כל רובד בפרויקט ובתהליך - כמה ומה מתוך הקיים אנו בוחרים להשאיר ולשמר? כאשר אנו עומדים בפני פרויקט של שיפוץ, אנו למעשה מסמנים את כל הקירות, האלמנטים הבנויים, חומרי הגמר והרהיטים הקיימים בסימן שאלה, וצריכים להחליט איפה אנחנו על הסקאלה שבין הריסה "קומלפט" של כל חללי הפנים לבין שינויים נקודתיים ומינימליים. במקרים רבים נחליט לשמר חלק מהאלמנטים הקיימים ולשפץ, לשדרג, להחליף ולשנות אלמנטים אחרים סביבם. ואז עולה שאלה חדשה - איך משלבים בין הדברים? ...
1.2k+ views
אנחנו משקיעים המון זמן, אנרגיה ומחשבה בבחירת סביבת המגורים שלנו, המקום שבו נשתקע ונבנה (או נשפץ) את ביתנו. בחלק מהמקרים, נרצה להכניס את הסביבה לתוך הבית, לפחות באופן קונספטואלי, ולייצר שפה עיצובית שמסתכלת החוצה ושואבת השראה מהמרקמים, הצורות, האווירה והסגנון שבחוץ. הדרך ליישום תהיה שונה כמובן מפרויקט לפרויקט, מדירה לבית, ומסביבה אורבנית שוקקת לסביבה כפרית שקטה. אך כדי להדגים לכם איך זה יכול לבוא לידי ביטוי, נציג בית שנבנה במושב בצפון הארץ ותוכנן על ידי סטודיו רון שינקין. הבית הדו-מפלסי משתלב...
1.2k+ views
בעיצוב אין תשובה אחת נכונה ויש המון גישות, סגנונות ודרכים להגיע ליעד. מבחינת קונספט עיצובי, יש דירות ובתים שבהם כל חדר עומד בפני עצמו.
עבור כל חלל נבחרים החומרים, הגימורים והפרטים המתאימים לו וכל חדר מספר סיפור מעט שונה. בקצה השני של הספקטרום יש בתים ודירות שבהם החללים נראים כאילו הם זולגים האחד לתוך השני והשפה העיצובית שומרת על זהות אחת בכל פינה.
בין שני הקצוות האלו אפשר למצוא מגוון רחב של גישות לגבי השפה העיצובית של הבית ועד כמה היא צריכה להיות אחידה או שונה במעבר בין חדרים.
...
1.3k+ views
Top Bloggers