1 person likes this.
Pitaro Hecht (STANNEL STORE online)
posted a comment on STANNEL HOME's blog "חמישה עקרונות ליצירת שפה עיצובית בבית שלמדנו מהדירה הזו בתל אביב"
פרוייקט מדהים}
Be the first person to like this.
October 9, 2024
44 views
בעיצוב אין תשובה אחת נכונה ויש המון גישות, סגנונות ודרכים להגיע ליעד. מבחינת קונספט עיצובי, יש דירות ובתים שבהם כל חדר עומד בפני עצמו.
עבור כל חלל נבחרים החומרים, הגימורים והפרטים המתאימים לו וכל חדר מספר סיפור מעט שונה. בקצה השני של הספקטרום יש בתים ודירות שבהם החללים נראים כאילו הם זולגים האחד לתוך השני והשפה העיצובית שומרת על זהות אחת בכל פינה.
בין שני הקצוות האלו אפשר למצוא מגוון רחב של גישות לגבי השפה העיצובית של הבית ועד כמה היא צריכה להיות אחידה או שונה במעבר בין חדרים.
בדירה הזו שבצפון הישן של תל אביב יצרה אדריכלית פלורנסיה מיצלי שפה עיצובית מהודקת וברורה, שבאה לידי ביטוי בכל 145 המטרים הרבועים שלה.
עופרי פז | סטאנל הום
כל זווית שתבחרו להביט בה תספר את אותו סיפור ותדבר את אותה אווירה. התחושה היא שכל החללים ממשיכים זה את זה מבחינת מראה, סגנון וצבעוניות והתוצאה היא מרחב הרמוני ושלם המשרה רוגע ונחת. אם אתם מתחברים לסגנון ורוצים גם אצלכם לייצר קונספט עיצובי אחיד לכל הבית, עקבו אחרי העקרונות הבאים שלמדנו מפלורנסיה
תפיסת חלל
"החזון של הלקוחות היה דירה שמרגישה כמו סוויטה בבית מלון, עם חללים גדולים ורחבים ומינימום הפרדות" מסבירה האדריכלית. מכאן היא יצאה לתכנון מחודש של כל חלל הפנים בדירה כדי להתאימה לבני הזוג, שילדיהם בגרו ועזבו את הבית. צרכיהם השתנו, הם כבר לא היו צריכים הרבה חדרים נפרדים וחיפשו להרחיב ולפתוח את המרחב. את הבקשה הזו היא יישמה בכל שטח הדירה בכך שחילקה אותה לשני אזורים עיקריים - חלל ציבורי ויחידה זוגית פרטית. בשני האזורים היא השתמשה במחיצות פתוחות בחלקן כדי לייצר חלוקה ויזואלית של החלל מבלי לחסום אותו בקירות. בחלל הציבורי תוכלו לראות את המחיצה שבין המטבח לאזור האירוח שבו פינת אוכל, בר ושני סלונים, אחד לאירוח ואחד לצפייה בטלוויזיה סלון. בסוויטה הזוגית המחיצה מפרידה בין אזור השינה לבין חדר הרחצה וכך חושפת אותו באופן חלקי.
חומרים
פלטת חומרים אחידה וקוהרנטית באה לידי ביטוי בכל רחבי הדירה. היא כוללת חומרים טבעיים בצבעים רכים שבמרכזם עץ מולבן. פלורנסיה שילבה בין פורניר אלון מולבן ואלון בצביעת בייץ בגוון לבן שבור, המשמרת את הטקסטורה הטבעית של העץ.
בנוסף היא בחרה בריצוף פרקט המורכב מקומפוזיציה של מלבנים בגדלים שונים ליצירת רקע מעניין אך רגוע לדירה כולה. רהיטים, פריטי טקסטיל, גופי תאורה וגימורים בלבן, זהב וגווני אדמה בהירים משלימים את המראה. בשני חדרי הרחצה היא שילבה אריחי טרצו ורודים וכלים סניטריים בורוד המספקים קריצה רומנטית ועדינה. כך גם כאשר החדרים מנותקים זה מזה, הסגנון והאווירה בבית נשמרים והדיירים מקבלים חוויה המשכית ונעימה.
פרטים עיצוביים
מוטיבים עיצוביים מעודנים חוזרים בווריאציות שונות ברחבי הדירה. החזרתיות מייצרת שקט ויזואלי מבלי להתפשר על עניין, איכות וקריצה.
שימו לב למשל לשימוש של פלורנסיה במסגרות עץ וזכוכית. למעשה, לא תמצאו כאן דלתות סטנדרטיות מלבד דלת הכניסה.
בכל המחיצות והדלתות היא השתמשה באותו מוטיב של מסגרת עץ לבנה וזכוכית ליצירת ההפרדה הדרושה בין החללים. מוטיב נוסף שאהבנו במיוחד הוא הפינות המרוככות, הקשתות והמעגלים שבאים לידי ביטוי במקומות שונים, כמו בגופי התאורה, הרהיטים, המראות, הכיורים והפינות של יחידות הנגרות.
נגרות
אם כבר ציינו את הנגרות, אז היא מהווה הזדמנות לשליטה מלאה בכל הפרטים העיצוביים, מגובה האלמנט דרך גימור החזיתות ועד הפרטים הקטנים ביותר כמו ידיות, מסגרות, חיבורים וכולי. בעזרת תכנון של נגרות מותאמת, ניתן להשתמש באלמנטים ובמוטיבים דומים ולשלבם בדרכים שונות ברחבי הבית. תראו למשל את הידיות שמעטרות את ארון הבגדים וחוזרות גם בארונות חדרי הרחצה וביחידות שלצד המיטה. גם הפינות המעוגלות שציינו באות לידי ביטוי כמעט בכל פרטי הנגרות בדירה ויוצרות שפה משותפת בין אלמנטים נפרדים.
גמישות והתאמה
לצד האחידות חשוב להתייחס לכל פריט, רהיט או אלמנט בפני עצמו. באזורים שונים בבית יש צרכים ואילוצים שונים ופרט שמתאים בחדר אחד לאו דווקא יתאים לחדר אחר. פלורנסיה למעשה יצרה שפה שאפשרה לה מצד אחד לשמור על מראה הומוגני והמשכי מבלי להתפשר על פונקציונאליות והפתעות קטנות. זוכרים את המחיצות שדיברנו עליהן? אז בכל מחיצה הותאמה שקיפות הזכוכית לרמת הפרטיות הרצויה. ושמתם לב איך היא שילבה חומרים מפתיעים בנגרות? בארון שבחדר השינה היא שילבה חזיתות טקסטיל ליצירת מראה רך ולעומת זאת בבר שבסלון שולבה אבן טבעית בעלת טקסטורה שמזכירה שכבות גיאולוגיות.
תכנון ועיצוב: פלורנסיה מיצלי
צילום: איתי בנית
Be the first person to like this.
Be the first person to like this.
סטודיו און - עיצוב פנים
שימו לב אליהן כי: הפרויקטים שלהן משלבים תפיסה רעננה וצעירה לצד פרשנות על זמנית. קבלו הצצה קטנה
לבית המלון EKOZ באתונה שעובר בימים אלו תהליך של שיפוץ ועיצוב מחדש על ידי הסטודיו. עבורו הן בחרו
בקונספט של הדהוד, כלומר עיצוב שמהדהד את הסביבה הייחודית של המבנה במרכז העיר העשירה בהיסטוריה
ואמנות.
תראו למשל את: סניף ממילא של רשת סטורי שעיצבו אורי ונועה. "סניף יחסית קטן ביחס לסניפים אחרים שאנחנו
מעצבות, אך הוא מספר את סיפור השינוי בשפה העיצובית של הרשת" הן מספרות. "החספוס והעומק הם חלק
מה-DNA שלהם" הן מוסיפות, ומדגישות את החיבור בין העץ לאלומיניום כביטוי חדשני לערכי המותג, המייבא
מותגי אופנה ואקססוריז ומקדם תפיסות של מודעות, אחריות, קיימות ושוויון.}
1 person likes this.
Mor Ga'ash
Female
Lives in
Tel Aviv-Yafo, Israel
Be the first person to like this.
לפני כמה שבועות בפעם הראשונה בחיי אצרתי תערוכת אומנות עבור העבודות שלי, לא פחות ולא יותר בביתי!
מאז ומתמיד ציירתי ופיסלתי אך מעולם לא חשבתי לעסוק בזה.
את האומנות שלי אפשר לרכוש בחנות לילו הום בהרצליה פיתוח ובגלריית החלל בתל אביב.
או ישירות דרכי.
העבודות נוצרו בהשראת אהבתי למדבר ולטקסטורות טבעיות והן עשויות בדי פשתן טבעיים, בטון ופיגמנטים.
ניתן להזמין כל עבודה לפי כל גודל או צורה והן כולן one of a kind.
תודה רבה לכל מי שהגיע והזמין עבודות. שמחתי להפגש ולהכיר!
תודה רבה לחברת ווטר דקור שהייתה הספונסרית של האירוע.
ניתן לעקוב אחריי מותג האומנות שלי באינסטגרם:
pao.artwork}
1 person likes this.
סיסי זיו (STANNEL early creators)
posted a comment on STANNEL HOME's blog "8 יוצרים שמשנים את פני העיצוב והאומנות- סטאנל ליסט 2024"
יופי של עבודות !!}
Be the first person to like this.
October 1, 2024
337 views
ראש השנה הוא מהנקודות האלו בזמן שבהן אנחנו מסתכלים גם אחורה וגם קדימה. מנסים לסכם את מה שהיה וגם לתכנן, לשאוף ולקוות לקראת מה שעתיד לבוא.
לכן החלטנו שזה הרגע המושלם לפרויקט מיוחד, שחוגג יצירה, עיצוב ואמנות ישראלים פורצי דרך. אספנו שמונה יוצרים ישראלים, שעברו כבר כברת דרך והוציאו לאור יצירות, תערוכות, קולקציות ופרויקטים מרשימים ויצירתיים. לצד זה אנחנו בטוחות שהשיא שלהם עוד לפניהם. הם ממשיכים להפתיע ולסקרן אותנו, ואנחנו כבר מחכות לראות את העבודות הבאות שלהם. כדאי לכם להמשיך לעקוב, יהיה מעניין בוודאות.
עופרי פז | סטאנל הום
מי? אורלי טסלר ואיתמר מנדלוביץ'
אורלי טסלר ואיתמר מנדלוביץ', צילום-DOMESTIKA
מה? סטודיו לפיתוח חומרים חדשניים שנמצא על התפר שבין עיצוב מוצר לעיצוב פנים. התוצר המרכזי של הסטודיו הוא טקסטיל עץ תלת מימדי, ממנו הם יוצרים קולקציות של רהיטים מעוצבים, חיפויי קיר אקוסטיים, מחיצות פנים, פתרונות מותאמים אישית לפרויקטים מתחומי העיצוב והאדריכלות ואפילו חלקי רכב ופריטי לבוש ואקססוריז. את חקר החומרים הם החלו עוד כשהיו סטודנטים בשנקר ובשנת 2012 לאחר סיום הלימודים המשיכו להקמת הסטודיו ולפיתוח טקסטיל העץ שמאז הפך לסימן ההיכר שלהם. "החומר שפותח מציג שילוב נדיר של גמישות, חוזק, ועמידות תוך שמירה על אסתטיקה קלה ועדינה, מה שהופך אותו לאידיאלי לשימושים במגוון יישומים עיצוביים. היכולת של טקסטיל העץ להשתלב בפרויקטים מורכבים ולאמץ צורות תלת-ממדיות, מייחדת אותו כחומר מתקדם המותאם לעולם האדריכלות והעיצוב העכשווי" הם מסבירים.
חיפוי תקרה, טסלר מנדלוביץ' בשיתוף משרד פרט לפרט ואינגריד גואטה, צילום-סוף כהן
קולקציית שולחנות DIAMOND WOODS של טסלר מנדלוביץ', צילום-רוני כנעני
שימו לב אליהם כי: הפוטנציאל של טקסטיל העץ אדיר וכמעט אינסופי. שילוב אופטימלי של חישובים מדויקים, תפיסה אקלימית, תהליכי ייצור אקולוגיים, יצירתיות ומינימליזם, מאפשר לטסלר + מנדלוביץ' לייצר אלמנטים גיאומטריים מורכבים, חדשניים ויצירתיים ויחד עם זאת על זמניים.
תראו למשל את: המחיצות הנפלאות שיצרו עבור שני פרויקטים שונים. במסעדת NAY LON ובשיתוף עם OMYDESIGN הם יצרו מחיצות מעוגלות המגדירות את אזור הקבלה ואזורי ישיבה שונים. האלמנטים עשויים מטקסטיל עץ אגוז אמריקאי מעכב בעירה, ומעבר למראה המרהיב שלהם, הם בעלי איכויות אקוסטיות ומייצרים סביבה נעימה, צלולה ושקטה יותר עבור הסועדים. במשרד הייטק עליו עבדו בשיתוף עם משרד פרט לפרט ואינגריד גואטה, הם יצרו חיפויי תקרה שעוצבו בהשראת וילון משתפל, כאשר הגלים בעץ הטקסטיל יוצרים תחושה של תנועה רכה, כאילו מדובר בבד הנתלה מהתקרה. בנוסף הם פיסלו ספסל מאותו החומר, המשתלב עם העיצוב התקרתי באופן הרמוני, ומדגיש את הקשר בין האלמנטים השונים במרחב.
מחיצות קיר תלת מימדיות, סטודיו טסלר מנדלוביץ' בשיתוף OMYDESIGN, צילום-סוף כהן
לינק אינסטגרם - https://www.instagram.com/teslermendelovitch/
מי? דורון בדוח קרן, מעצב ושותף מייסד של סוכנות הקריאייטיב The Unified Field
דורון בדוח קרן, צילום-ארקדי ספיבק
מה? דורון בוגר המחלקה לתקשורת חזותית במכון הטכנולוגי חולון ובמהלך הקריירה שלו עסק במיתוג ובעיצוב לפרינט וכן בעיצוב למרחב הדיגיטלי ובחוויית משתמש. יחד עם שותפו לחיים ולעסקים יונתן קרן הוא הקים את המותגים מעפילים ו־Twentynine Palms. השנה הם הקימו יחד סוכנות קריאייטיב לליווי מותגים ועסקים, הנוגע בכל התחומים - היזמי, האסטרטגי, הקריאייטיבי והמיתוגי. בין היתר הוא מתעסק בחקר הבינה המלאכותית ומעביר הרצאות בנושא, ובמקביל לכל אלו יוצר פרוייקטים "שנעים בטווח האמורפי שבין עיצוב, לאמנות לכתיבה" להגדרתו.
שימו לב אליו כי: העבודות שלו הן גם וגם ובין לבין. אי אפשר לסווג אותן לתחום אחד בלבד וזה בדיוק הכוח והיופי שבהן. הוא מצליח לגעת ברגש אבל בלי לוותר על נגיעות של הומור, ומצליח להביא לידי ביטוי תפיסות מורכבות באופן מינימליסטי, אסתטי ונוגע ללב. הפרויקטים שיצר בשנה האחרונה כתגובה לאירועי ה-7 באוקטובר והמלחמה זכו לתהודה רחבה ולאינספור שיתופים ברשתות החברתיות ובתקשורת. אין לנו ספק שיצא לכם להיחשף למילון העברי החדש שיצר בשיתוף עם ליאת לוי עזרן או לפרויקט כלים, השואף לסייע ולתת כלים להתמודדות עם המצב הנוכחי.
תראו למשל את: תערוכת היחיד שלו Can/t Touch This, באוצרות יובל סער ולימור מרגוליס, שהוצגה בגלריה לעיצוב Post, רמת השרון לפני כמה חודשים. בתערוכה הוצגה קולקציית אובייקטים שיצר תוך שימוש בבינה מלאכותית ודגמים מוקטנים מתוכה שהודפסו במדפסת תלת מימד. את הדגמים ליווה סרט קצר שמנפיש את סיפור הבריאה של הקולקציה, גם הוא נעשה בבינה מלאכותית. "בתערוכה הצגתי דיאלוג חדש, שנוצר סביב תהליכי יצירה, עבודה ואסתטיקה, בעידן החדש של הבינה המלאכותית" הוא מסביר, ומוסיף: "אני בוחן את היחסים הסימביוטיים בין הדיגיטלי והפיזי, במטרה לגשר על הפער ביניהם וליצור חוויות משמעותיות הקשורות בכמיהה האנושית לשייכות, נוחות ותחושת מקום".
אוביקט מתוך התערוכה של דורון בדוח קרן
צילומים מתוך התערוכה של דורון בדוח קרן, צילום-ארקדי ספיבק
לינק סטאנל - https://stannelmarketplace.com/index.php/profile-917
לינק אינסטגרם - https://www.instagram.com/doron
מי? קרן ולורט, מעצבת מוצר ויוצרת
VELVART, צילום קרן ולורט
מה? קרן סיימה בהצטיינות במחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה בשנקר. "עוד במהלך התואר העבודות שלי היו משולבות במחקרי חומרים ומודלים ופחות סטנדרטיות לתחום" היא מספרת. את המותג שלה VELVART, תחתיו היא מעצבת גופי תאורה, רהיטים, אביזרים לעיצוב הבית, היא הקימה בשנת 2020, בהיותה סטודנטית שנה רביעית.
שימו לב אליה כי: השפה העיצובית שלה מחברת בין טבע, טכנולוגיה וסביבה ביתית באופן מעודן שמתאים לסגנונות עיצוב רבים ומגוונים. היא מצליחה לאזן בין צורניות אורגנית ומעוררת השראה של מוטיבים טבעיים לבין אלמנטים פונקציונליים ואסטתיים שיכולים להשתלב כמעט בכל בית.
VELVART, צילום קרן ולורט
תראו למשל את: קולקציית גופי תאורה ECLIPSE שהוצגה לראשונה במסגרת יריד 'צבע טרי' ומיוצרת ביציקה על בסיס אבן. "הקולקציה מתייחסת לגרמי השמים, החזרי אור, הסתרות וטקסטורת קרקע טבעית" מסבירה קרן. בעקבות השנה הקשה והמורכבת שכולנו עוברים, נולד גם כיסא HUG, שנוצר במסגרת פרויקט כסאות של טולמנ'ס וצבע טרי "פרוייקט בצל המלחמה שעסק בצורך של כולנו להתעטף בחיבוק חם". ואם אתם מחפשים מתנה לחג, אז תראו את סט הנרות שהיא יצרה, שיכול להתחבר לחנוכיה שניתן לספור באמצעותה את הימים כמו החשבוניה של פעם, או להתפרק לסט של מחזיקי נרות נפרדים לקישוט הבית והשולחן.
VELVART, צילום קרן ולורט
VELVART, צילום קרן ולורט
לינק סטאנל - https://stannelmarketplace.com/index.php/profile-702/
לינק אינסטגרם - https://www.instagram.com/velvart_
מי? אורי דוניץ צירקל ונועה סולומון כריי
אורי דוניץ צירקל ונועה סולומון, צילום-יואב פלד
מה? סטודיו לעיצוב פנים המתמחה בעיצוב מסחרי ומלונאות. אורי ונועה הכירו בלימודים במכון הטכנולוגי בחולון ולאחר כמה שנים של עבודה בנפרד בסטודיואים שונים, הן חברו יחד והקימו בשנת 2019 סטודיו משותף. "במקרה שלנו אחת ועוד אחת שווה הרבה יותר משתיים, וזה הכוח שלנו" הן מציינות. בין הפרויקטים שלהן תמצאו משרדים מגוונים, מעונות סטודנטים מרעננים, בתי מלון ביוון ובתאילנד וחנויות, ביניהן של רשת סטורי בבעלותה של קבוצת 911.
הדמיות לבית מלון באתונה בעיצוב סטודיו און
הדמיות לבית מלון באתונה בעיצוב סטודיו און
שימו לב אליהן כי: הפרויקטים שלהן משלבים תפיסה רעננה וצעירה לצד פרשנות על זמנית. קבלו הצצה קטנה לבית המלון EKOZ באתונה שעובר בימים אלו תהליך של שיפוץ ועיצוב מחדש על ידי הסטודיו. עבורו הן בחרו בקונספט של הדהוד, כלומר עיצוב שמהדהד את הסביבה הייחודית של המבנה במרכז העיר העשירה בהיסטוריה ואמנות.
תראו למשל את: סניף ממילא של רשת סטורי שעיצבו אורי ונועה. "סניף יחסית קטן ביחס לסניפים אחרים שאנחנו מעצבות, אך הוא מספר את סיפור השינוי בשפה העיצובית של הרשת" הן מספרות. "החספוס והעומק הם חלק מה-DNA שלהם" הן מוסיפות, ומדגישות את החיבור בין העץ לאלומיניום כביטוי חדשני לערכי המותג, המייבא מותגי אופנה ואקססוריז ומקדם תפיסות של מודעות, אחריות, קיימות ושוויון.
סניף ממילא של רשת סטורי, עיצוב-סטודיו און, צילום-מיכאל שבדרון
סניף ממילא של רשת סטורי, עיצוב-סטודיו און, צילום-מיכאל שבדרון
סניף ממילא של רשת סטורי, עיצוב-סטודיו און, צילום-מיכאל שבדרון
לינק סטאנל - https://stannelmarketplace.com/index.php/profile-816/
לינק אינסטגרם - https://www.instagram.com/on.studio.design/
מי? אילה צור, אמנית
אילה צור, צילום מורן קורן גודמן
מה? אילה למדה קרמיקה במכון לאומנויות תל חי, שם התעמקה במסורת והשורשים של המלאכה - "הבסיס העמוק הזה נתן לי המון ידע ועם זאת גם הראה לי את התשוקה שלי - לחקור מחוץ לגבולות המוכרים ולגלות דרכים חדשות לעבוד עם החומר". בעבודות שלה היא משלבת רעיונות והשראות מכתבים עתיקים, קליגרפיה, טקסטיל, ממצאים ארכיאולוגיים, מסורת וזיכרון. שנתיים לאחר הלימודים כבר הציגה בפעם הראשונה ביריד 'צבע טרי' ומאז השתתפה גם פעמיים בביאנלה לאמנות ולעיצוב, הציגה תערוכת יחיד ראשונה "אין זו אדמה" ב-מקום לאמנות בתל אביב באוצרות הילה נבו, והשתתפה ברזידנס 'רזוננס' בסטודיו בעלי המלאכה בראש יעקב בן כהן ובליווי ענת קלימן. במסגרת הרזידנס הפגישה את החומר הקרמי עם תחום ההדפס ויצרה טכניקות חדשות, שחלקן הוצגו בתערוכת הסיום 'ממצא ארכיאולוגי' במוזיאון יפו.
מתוך תערוכה 'ממצא ארכיאולוגי' במוזיאון יפו, שברי פורצלן עם הדפס רשת והדפסים עם חרסית גולמית, צילום- ליאור לחמן
מתוך תערוכה 'ממצא ארכיאולוגי' במוזיאון יפו, שברי פורצלן עם הדפס רשת והדפסים עם חרסית גולמית, צילום- ליאור לחמן
שימו לב אליה כי: העבודות שלה משלבות בין עולמות בצורה מרגשת ומעוררת השראה. היא משלבת בין קרמיקה לבין טכניקות מסורתיות ועבודות יד מגוונות כמו הדפסים ורקמה בעבודת יד וכך יוצרת משהו חדשני ועמוק. החיבור שלה למקומיות לצד אסתטיקה מעודנת ומשובחת מייצרת אמירה רגישה שנכנסת ישר לבטן וללב. בעתיד היא שואפת להציג את עבודותיה בחו"ל ושוקלת להשתתף ברזידנס מעבר לים.
תראו למשל את: עבודת הקיר שיצרה עבור יקב בת שלמה בשיתוף ובליווי 'צבע טרי' ויפעת גוריון. אורכה 4 מ' והיא מורכבת מ-835 ריבועי חרסית מרחבי הארץ ובעיקר מאדמות הכרמים של היקב. "עד אז עסקתי בחומרים קנויים, בעיקר בפורצלן, וכשהצעתי את הרעיון של עבודה שתעסוק בחרסיות גולמיות מקומיות מרחבי הארץ, לא תיארתי לעצמי עד כמה מגוון עשיר ומשמעותי התחום הזה יהיה בשבילי".
עבודה ליקב בת שלמה, חרסיות מקומיות מרחבי הארץ. קרדיט לצילום- עמית גרון
עבודה ליקב בת שלמה, תקריב, חרסיות מקומיות מרחבי הארץ. קרדיט לצילום- עמית גרון
לינק סטאנל - https://stannelmarketplace.com/index.php/profile-902/info/
לינק אינסטגרם - https://www.instagram.com/ayala_tzur/
מי? שי פרי, אמן ומעצב
מה? שי בוגר המחלקה לעיצוב קרמי בבצלאל ובמסגרת הסטודיו שלו הוא עובד במגוון חומרים, טכניקות ומדיומים, ביניהם עץ, פורצלן, הדפס, איור וצילום. "אני עובד עם חומר מאז שאני זוכר את עצמי, החומר הוא ההשראה שלי והעבודה איתו במובנים מסוימים היא היצירה עצמה. הדרך היא גם התוצאה". ממרפסת הדירה שלו הוא התחיל ליצור כלי פורצלן, ומכל סטודיו שבו עבד הוא אסף חומרי גלם וחפצים שלא נעשה בהם שימוש. מהחומרים האלו הוא יצר קולאז'ים צבעוניים שהולידו את סדרת עבודות העץ, שהפכה לאחד מסימני ההיכר שלו.
שי פרי, מתוך תהליך העבודה, צילום-שי פרי
שי פרי, עבודת עץ, צילום שי פרי
שימו לב אליו כי: למרות הקושי והכאב הגדול שהביאה השנה האחרונה, הוא עוסק בפרויקטים חדשים ומגוונים אותם יוכל להציג בקרוב, ביניהם שתי עבודות שיצר במיוחד לתערוכה לכבוד עשור לסטודיו 'פוינק'. בנוסף יצר סדרת כלים בשיתוף פעולה עם סטודיו 'אנהבא' לעיצוב מוצר. הכלים עשויים פורצלן, חומר אליו חזר אחרי הרבה שנים בהן עסק בחומרים אחרים,
שי פרי, עבודת עץ, צילום שי פרי
תראו למשל את: דמויות הבמבוק הגדולות שיצר בשיתוף עם ענת חפץ לכבוד הביאנלה בונציה שנערכה באפריל האחרון. הדמויות האנושיות הוצבו בתערוכה לצד יצירות האמנות וכיום מוצגות בפלאצו מורה שבונציה. שי מספר: "זה לא היה פשוט מבחינה רגשית להתעסק ביצירה לתערוכה בינלאומית אליה התחייבנו לפני המלחמה, כשברקע המציאות הקשה, ההפגנות להשבת החטופים והודעות הותר לפרסום שהגיעו כל יום. ההחלטה להמשיך וליצור כאילו שאין עולם הפוך בחוץ היתה לנו חשובה, כמו צורך הישרדותי להמשיך לחיות וליצור. זה הניצחון האמיתי של רוח האדם על הרוע".
שי פרי, דמות במבוק, צילום שי פרי
לינק אינסטגרם - https://www.instagram.com/shay_pery/?hl=en
מי? רומי סילבר בנית תכנון ועיצוב פנים
מה? סטודיו לעיצוב פנים שהוקם ב-2007 ומתמחה בשיפוצים מסיביים. רומי למדה עיצוב פנים אחרי שסיימה לימודי תואר ראשון בתולדות האמנות וברגע האחרון החליטה לשנות כיוון מאמנות לעיצוב. במקביל ללימודים היא עבדה בתחום עיצוב האופנה - "נוכחתי שתכנון בית עבור לקוח מאוד דומה לתפירת קוטור. אני מקפידה מאוד על כך שהפרויקטים שלי יהיו שונים אחד מהשני וישקפו את הלקוח במלואו" היא מספרת.
שימו לב אליה כי: הפרויקטים שלה יצירתיים, מהודקים, על זמניים וכל פינה בהם מטופלת בקפידה. השנה סיימה פרויקט מורכב של שיפוץ פנטהאוז של 340 מ"ר. השיפוץ נמשך כשנתיים וכלל, בין היתר, הסטת פיר מדרגות, החלפת כל החלונות בקומה ה-24 של המגדל התל אביבי ועיצוב פנים לפרטי פרטים עבור משפחה עם ארבעה ילדים. בקרוב תצטלם דירה נוספת שהיא עיצבה, דירת קבלן עבור משפחה בת חמש נפשות - "הלקוחה היא שפית מקצועית ויצירתית, והיה חשוב לי להביא לידי ביטוי את האישיות הססגונית שלה יחד עם עיצוב משובח. על ידי קיר נגרות גדול חילקתי את אזורי הדירה ונוצר תכנון יעיל ויצירתי".
פנטהאוז בתל אביב, עיצוב רומי סילבר בנית, צילום-איתי בנית
פנטהאוז בתל אביב, עיצוב רומי סילבר בנית, צילום-איתי בנית
תראו למשל את: ביתה של רומי, אותו היא חולקת עם בן זוגה ושלושת ילדיהם. היא חיברה שתי דירות בנות 75 מ"ר בבניין משנות ה-40 של המאה הקודמת. בדירה התחתונה הם גרו 12 שנה, בה נולדו וגדלו הילדים, והיא שופצה בשנת 2011. את הדירה העליונה הם רכשו, תחילה השכירו, ולאחר תהליך ארוך מול העירייה התחילו בשיפוץ שכלל הריסה טוטאלית של שתי הדירות ובסופו הפכה דירה התחתונה לחלל ציבורי מרווח והדירה העליונה לקומת מגורים נעימה.
ביתה של רומי סילבר בנית, עיצוב רומי סילבר בנית, צילום-איתי בנית
פרויקט נוסף שאהבנו, ומתחבר גם לעיסוקה של רומי בעיצוב אופנה לפני אי אלו שנים, כלל הסבת מבנה תעשייתי בן ארבע קומות לאטלייה ושואורום למעצבת שמלות הכלה דנה הראל. על הפרויקט עבדה בשיתוף המעצבת שיר גבע ויחד שילבו בין התחושה התעשייתית של המבנה וסביבתו לבין הרכות והזוהר של עבודת ההוט קוטור של הלקוחה.
אטלייה ושואורום דנה הראל, עיצוב רומי סילבר בנית ושיר גבע, צילום-איתי בנית
אטלייה ושואורום דנה הראל, עיצוב רומי סילבר בנית ושיר גבע, צילום-איתי בנית
לינק סטאנל - https://stannelmarketplace.com/index.php/profile-1152/
לינק אינסטגרם - https://www.instagram.com/romy_silber_benit_design/?hl=en
מי? גילה בביץ', מעצבת ויוצרת רהיטים
גילה בביץ', צילום הדר דולן
מה? את סטודיו frill furniture פתחה גילה בשנת 2018 אחרי שעזבה קריירה עיתונאית בת 10 שנים ועשתה קורס נגרות מקצועי מטעם משרד העבודה. במסגרת הסטודיו היא יוצרת קולקציות רהיטים קונספטואליות בעבודת יד ובונה רהיטים בהזמנה כמו שידות, ספסלים, כיסאות, גופי תאורה, יצירות קיר ועוד.
שימו לב אליה כי: לקולקציות שלה תמיד יש איזה טוויסט ייחודי שמושך את העין ומבדיל אותן מרהיטי עץ אחרים. הרהיטים יכולים מצד אחד להשתלב בחללים מכל הסוגים והסגנונות ומצד שני הם עומדים בפני עצמם כיצירות מעוררות עניין ומחשבה.
קולקציית קאטאאוט, סטיילינג וארט לצילומים-מרינה בונדרMist o
קולקציית קאטאאוט, סטיילינג וארט לצילומים-מרינה בונדרMist o
תראו למשל את: קולקציית המגזרת שלה, במסגרתה עיצבה ספסל מעץ אגוז, שהוצג במהדורה הניו יורקית הראשונה של תערוכת העיצוב הבלגית Collectible. "מטרת הקולקציה להפוך עץ מלא לאוורירי וקליל, וליצור משחק באור וצל. בנוסף לספסל האגוז, הצגתי שני שולחנות צד מעץ אשא (Ashe) צבוע בגוונים שקופים, ומחיצה/יצירת קיר" מספרת גילה.
קולקציית קאטאאוט, סטיילינג וארט לצילומים-מרינה בונדרMist o
קולקציית קאטאאוט, סטיילינג וארט לצילומים-מרינה בונדרMist o
לינק סטאנל - https://stannelmarketplace.com/index.php/profile-951/
לינק אינסטגרם לתיוג - https://www.instagram.com/frill.furniture/
אחרי שנים של זוויות ישרות, קוביות וקווים ישרים, הקשתות והקווים המעוגלים חוזרים לחיינו ולעיצוב הבתים שלנו. כמו טרנדים אחרים בעיצוב ובכלל בתקופה האחרונה, גם זה קשור, כנראה, בצורה כזו או אחרת לרצון שלנו ברכות ובחזרה אל הטבע, שבו כידוע אין פינות ישרות. הקשתות מייצרות מראה אורגני יותר ומהונדס פחות. הן מעדנות את החלל, מכניסות חום ומתאימות במיוחד לבתים בהם נרצה להכניס נגיעה של סגנון ים תיכוני או קלאסי, אבל ממש לא רק.
תכנון: צחית תשובה
צילום : הגר דופלט
לכתבה המלאה : לינק בתגובה הראשונה}
Country Style Ranch House in Central Israel.
One storey detached house on 2000sqm plot with infinity pool and small stable house at the end. The interior of the house was all designed using aged and distressed oak wood. The wooden floor, carpentry and beams in the ceiling , all from this aged wood. The design concept of this unique house was to combine aged wood with natural metal. The kitchen carpentry was designed with an industrial touch to it, by using metal plates as the kitchen front of the drawers. The metal plays a role in almost each designed unit and doors in the house. Each door leading into a room has a metal thin frame around it. The metal is also the side covering of each cabinet in the living room giving it this industrial country look. Another key factor in our design in this house, was to use wooden mashrabiyas as separating walls between areas of the house. When using mashrabiyas in our designs we intrigue and arouse curiosity of the visitor to see what is hidden behind this separating wall. The beauty is to have partial vision through this separating wall while light can penetrate through. Photography @odedsmadar Interior design @orly_silber_studio Architecture @krupp_architect Windows @vertex.bm.israel Carpentry @tanzman_1965 Iron works}
Be the first person to like this.
תכנון ועיצוב: @sisiziv
מפקח בניה: @ospikuah
צלם: @181_maalot
חלונות: @klil_windows
תאורה: @newlight, @Idlight
ריצופים וחיפויים: @Levybrothers
ריהוט: @zehavi_home_gallery
@limor_gati
@ygoldb}
3 people like this.
המעצבת Anne Dereaux
חיה ועובדת בLA, מעצבת בתים ומוצרים בעזרת תוכנות AI
ויוצרת שפה חדשה ותהליכים חדשים בעולם העיצוב.
בתמונות אפשר לראות רהיטים שהיא מייצרת בשילוב חומרים מעניינים כמו שיש, בדים מתנפחים ופלסטיק.
אז אם מתחשק לכם פריט מיוחד ועתידני, מוזמנים לעקוב>>
https://www.dereauxstudio.com/?fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAAaZkxEwGJ1yRvEjaAY8IsQWwO9NCxk9zeFVtz3Diz2yZTU_GeditlfdNRvQ_aem_AeT2ElkE3dmJ9m6ca2C1gswWN4xp50EsSpV7l58hR1qDUHkB2Gen_hMfA5Gly_YfDBbTCY5LePvSFLrbjbFDRlXi}
4 people like this.
STANNEL HOME (STANNEL HOME)
posted a comment on her blog שלוש דרכים להעצמת תחושת המרחב שלמדנו מהדירה הזו
בית מדהים}
Be the first person to like this.
June 27, 2024
589 views
שלוש דרכים להעצמת תחושת המרחב שלמדנו מהדירה הזו
כשאנחנו מסתכלות על הדירה התל אביבית הזו ושומעות את סיפורה מפי המעצבת מאיה שינברגר, אנחנו מקבלות תחושה של התרחבות - זוג שהפך למשפחה, דירה חדשה שהתווספה לבניין במסגרת פרויקט תמ"א 38 ותחושה של מרחב שמתקבלת באמצעות קווים נקיים וארוכים.
בני הזוג פנו למאיה עוד לפני רכישת הדירה, הממוקמת ברחוב קטן ושקט במרכז תל אביב, כדי לוודא שהיא תענה על כל צרכיהם, הנוכחיים והעתידיים.
דירת הגג משתרעת על פני הקומה כולה (150 מ"ר) וכוללת שתי מרפסות מאורכות משני צידיה. החלל הציבורי תוכנן משמאל לכניסה והוא פונה למרפסת המזרחית והחלל הפרטי תוכנן בצידה השני של הדירה ופונה למרפסת המערבית. בזכות מיקומן של המרפסות ומבנה החלל, לצד תכנון מוקפד של תשתיות הדירה והלבשה מדויקת, תחושת המרחב התעצמה והתוצאה היא מראה נקי, המשכי ומזמין. רוצים גם?
קבלו כמה אלמנטים משמעותיים בדירה שתורמים למראה המשכי ופתוח:
אלמנטים מרצפה עד תקרה
בכל חללי הדירה ובחלל הציבורי בפרט בולטים אלמנטים שתוכננו על פני כל הקיר, מקצה לקצה ומלמטה עד למעלה.
נתחיל מהספרייה המרשימה, שבולטת כבר מהכניסה לדירה, ומורכבת מעמודי ברזל משושים
שעליהם מורכבים מדפי ברזל בשילוב עץ אלון מושחר.
היא הותקנה על הקיר כולו, במרכזה טלוויזיה ועליה מוקמו ספרים וחפצי נוי.
נמשיך בחלונות הגדולים שמנצלים את מלוא שטח החזית ופונים למרפסת המפנקת ולנוף האורבני. נקנח במטבח, שתוכנן כשני קווים מקבילים, מתוכם צלע אחורית, שכוללת הרבה יותר משטחי אחסון ומכשירי חשמל בלבד.
החזית, שנצבעה בגוון שחור-חום, מלווה את הקיר לאורכו ולמעשה ממשיכה מהכניסה עד לקצה הדירה, מחפה את דלת הכניסה ואת המעבר לממ"ד ומצניעה את תשתיות המיזוג.
הדגשת הקווים המבניים
הגיאומטריה הקיימת של המבנה ואלמנטים אלגנטיים שתוכננו ועוצבו במיוחד עבורה, הודגשו על ידי אביזרים כמו גופי תאורה, ריהוט וטקסטיל.
תראו למשל איך האי ופינת האוכל מוקמו במקביל לחזית הגבוהה במטבח; איך ספה גדולה אחת מוקמה במקביל לספרייה ומגדירה את שטח הסלון; איך פסי התאורה מדגישים את הויטרינה וכך גם את היצירה למרפסת; ואיך הנחת דק האיפאה כחיפוי המרפסת מדגישה את רוחב הדירה.
פלטת חומרים מוגדרת
הסגנון העיצובי כלל שימוש בחומרים טבעיים כמו עץ, ברזל ואבן וכן בגוונים ניטראליים כמו שחור, לבן, חום ובז'.
פלטת הגוונים חוזרת באופנים שונים בכל רחבי הבית וכך יוצרת מראה המשכי והרמוני. גם האביזרים, גופי התאורה ויצירות האמנות נבחרו בהתאם, כמו למשל שטיח בגווני אבן בסלון, גוף תאורה וינטג' בצורניות א-סימטרית ובגווני שחור, לבן ופליז מעל פינת האוכל וצילום בשחור-לבן של רון קדמי, שהודפס על פרספקס מעוגל ונתלה בקצה המטבח.
Be the first person to like this.
סיסי זיו תודה!}
Be the first person to like this.
לא רק בחלל הפנים!
תכננו את מטבח החוץ שלכם דרך חומרים טבעיים וטקסטורות שקורצות לטבע ביניהן אבן טבעית.}
5 people like this.
2 people like this.
Be the first person to like this.
Mor Ga'ash
Female
Lives in
Tel Aviv-Yafo, Israel
Be the first person to like this.
Ofri Paz
Lives in
Israel
Be the first person to like this.
September 19, 2024
395 views
הקשר בין הפנים לחוץ מעסיק כמעט את כל מי שבונה או משפץ בית.
כולנו חולמים על אור טבעי השוטף את החדרים ושואפים לראות כמה שיותר ירוק דרך החלונות.
סיסמאות כמו "להכניס את החוץ פנימה" נזרקות לאוויר כמעט בכל שיח על עיצוב דירה או בית, אבל בבית הזה שתכננו יעל שחר וליאור רוזנפלד ממשרד שחר רוזנפלד אדריכלים, לא מדובר בסיסמה ריקה מתוכן אלא בקונספט שלם שהנחה אותם בתהליך התכנון, העיצוב והבנייה.
הבית תוכנן עבור משפחה בת חמש נפשות, זוג עם שלושה ילדים שהצעיר ביניהם נולד עם תסמונת נדירה.
הם ביקשו בית מונגש ומותאם לצרכים שלהם, שיהיה טבעי, מעוצב ואסתטי אבל לא מלוקק. האדריכלים חיברו את כל הדרישות יחד וניצלו לטובתם את יתרונות המגרש וסביבתו הירוקה כדי לייצר בית שבו הפנים והחוץ מתערבבים זה עם זה באופן מושלם. כך הם עשו את זה -
עופרי פז | סטאנל הום
1. מיקום הבית על המגרש
המגרש המדובר חלומי לכל הדעות - מגרש מבודד בקצה היישוב, הפונה לשדרת ברושים שמאחוריה נוף פתוח "טוסקני ישראלי" כפי שכינה אותו האדריכל ליאור רוזנפלד. כדי לנצל בצורה מיטבית את תנאי המגרש, שגודלו כדונם, מוקם הבית בקצה המגרש באופן המשאיר שטח מקסימלי לגינה האחורית הפונה לנוף. "שאפנו לתכנן מבנה שלא פוגע בנוף ומתאקלם עם הסביבה ובין העצים בצורה נקייה עד כמה שאפשר" מוסיף האדריכל. אפילו המעקות שמפרידים בין המגרש לסביבתו תוכננו מברזל בעיצוב מינימליסטי כדי לא לחסום את הנוף.
2. הגיאומטריה של המבנה
הבית תוכנן בשני מפלסים - בקומת הקרקע הפונקציות המשותפות - מטבח, פינת אוכל וסלון, בנוסף ליחידת הורים ויחידה נוספת עבור הבן הצעיר, שנולד עם שיתוק מוחין קשה. בקומה התחתונה, שסביבה חצר אנגלית מוארת, תוכננו חדרים עבור שתי הבנות המתבגרות וחדר עבודה.
מבחינה גיאומטרית, חולקה קומת הקרקע לשתי קופסאות - קופסה המכילה את חדרי המגורים, וקופסה גדולה וגבוהה יותר, שנראית כאילו היא רוכבת מעליה, וכוללת את החלל הציבורי. יחד יוצרות הקופסאות צורת L, המאפשרת חשיפה של הנוף לחלל הציבורי כולו וליחידת ההורים, שבולטת החוצה לכיוון הבריכה.
3. תכנון מעטפת
"גם בתוך הבית מרגישים חלק מהחוץ" מדגיש ליאור. כדי להשיג את התחושה ואת המראה המרשים, תוכננו ויטרינות גדולות במיוחד היוצרות פתיחה מקסימלית החוצה. על ידי ניתוק העמודים מהחזיתות והכנסתם פנימה נוצרה מעטפת גמישה, שיכולה להכיל מפתחים גדולים כאלו ללא אילוצים קונסטרוקטיביים. מתוך תפיסה אקלימית נבחרה זכוכית מבודדת רעש וטמפרטורה, והאור שוטף את הבית מכיוונים שונים באופן מבוקר על ידי פתחים שתוכננו בקפידה. תראו למשל את הניתוק של קיר המטבח מהגג, המכניס אור טבעי פנימה מבלי לחשוף את החלל לקרינה חזקה מדי ומבטיח את פרטיותם של בני המשפחה.
4. אזור ביניים בין הפנים לחוץ
בתכנון הבית יצרו האדריכלים אזור תווך בין הפנים הפרטי לבין הגינה הפתוחה על ידי משיכת הגג החוצה ויצירת חצר מקורה. פרגולת עץ שמעליה קירוי אטום נגד גשם למעשה ממשיכים את תקרת הבית כלפי חוץ. כך בחוץ נוצר אזור מוצל ונעים לישיבה ולבילוי ומבפנים מתקבלת תחושה שהבית גדול יותר ממידותיו. בנוסף, הקשר בין הפנים לחוץ מתהדק מבחינה ויזואלית וגם מבחינה תפקודית כי אזורי האירוח בפנים ובחוץ ממשיכים זה את זה.
5. פטיו שמלווה את גרם המדרגות
גרם המדרגות שמחבר בין קומת הקרקע לקומת המרתף נמצא מימין לדלת הכניסה ופונה לחזית הקדמית של הבית. פטיו שתוכנן לצד גרם המדרגות מכניס אליו אור טבעי ולמרות שאינו פונה לחצר או לנוף מתקבלת תחושה טבעית מרעננת. סרגלי עץ אנכיים מוסיפים חמימות ושומרים על פרטיות דיירי הבית. צמחייה ירוקה מתיישרת עם מפלס הפודסט (משטח הביניים שבין גרמי המדרגות) וכך נוצרת תחושה של חצר קטנטונת באמצע הדרך שבין הקומות.
6. בחירת חומרי הגמר
האדריכלים הקפידו לבחור בחומרים טבעיים בגוונים חמימים ובמרקמים בעלי חספוס עדין. עץ בגימור טבעי משתלב כאן עם אלמנטים מברזל כמו המעקות והספרייה המינימליסטית שלצד הסלון. את קירות החוץ מחפה טיח וושפוץ, שמקבל את המראה המיוחד שלו בזכות ערבוב הטיח עם אבנים קטנטנות (אגרגטים). את רצפת קומת המרתף מחפה פרקט ועבור קומת הקרקע נבחר ריצוף של בטון חשוף מוברש, היוצר משטח נקי אך מעניין בעזרת אגרגטים המשולבים ביציקת הבטון לפני החלקתו.
7. שילוב צמחייה
ליאור מסביר שהצמחייה בבית תוכננה לפי קונספט של "נוף קרוב ונוף רחוק", כלומר אזורים ירוקים שהוצמדו למבנה מדגישים את הנוף המרוחק יותר ומשתלבים איתו ליצירת הדרגתיות. אפשר להבין את הרעיון מצוין על ידי מבט לדלת הכניסה, שמספרת את הסיפור של הבית כבר מהרגע הראשון. מול הדלת תוכננה ויטרינה גדולה, מעין פטיו קטן, שלצידה צמחייה. בעומק המבט נוכל לראות גם את החצר הירוקה ומעבר לה את הנוף הפתוח. כך המבט נמשך החוצה והסביבה הופכת לחלק בלתי נפרד מהבית.
8. תכנון הבריכה והחצר
הבית הונגש עבור הילד הצעיר במשפחה ובהתאם החצר האחורית תוכננה ברובה כמישור אחיד הממשיך את רצפת הבית. אפילו הבריכה ממשיכה את אותו המישור על ידי מערכת שפיכה סמויה ודפנות חתוכות בזווית (חיתוך גרונג). התוצאה היא קו אחיד המתחבר אל הנוף ומבטים ארוכים והמשכיים ללא הפרעות. השטח שבין הבית לבריכה רוצף באבני מדרך אמורפיות המדגישות גם הן את החיבור לנוף ולטבע.
תכנון ועיצוב : יעל שחר וליאור רוזנפלד
https://www.instagram.com/shacharozenfeld/
צילום: שי אפשטיין
https://www.instagram.com/shai.epstein.photography/
סטיילינג לצילומים: מאיה ליבנת הרוש
https://www.instagram.com/maya_livnat_harush/
3 people like this.
שמח לשתף בתמונת מפרויקט מיוחד ומינימליסטי בהרצליה פיתוח.
הפרויקט הוא שיפוץ של בית קיים, והקונספט העיצובי הוא על טהרת היופי הקוסמי והמדויק של החלל}}
16 people like this.
מזמינה אתכם למסע מרתק בו נעצב את בית החלומות שלכם יחד,
פרוייקט שהוא גם פונקציונלי וגם עומד בכל דרישות הלקוח כולל תקציב, ובסיום התהליך הלקוח מרוצה, זה הדבר שהכי משמח אותי,
אם אתם לקראת שיפוץ או עיצוב בית חדש, מוזמנים לשלוח לי הודעה.}
8 people like this.
שמח לעלות פרויקט שלנו שצולם מקצועית בסוף הקיץ. מדובר על עיצוב תכנון ושיפוץ של בית קיים בן 3 מפלסים ופיתוח מחדש (נוף) של מגרש בשטח של כ2 דונם בסביון.
הבית במקור תוכנן ע"י האדריכל יונתן מונג'ק, בית השונה מאוד מהסגנון העיצובי והקו המינימליסטי של משרדנו אבל נתנו את הטאץ שלנו ואנחנו גאים מאוד בתוצאה!
קודם כל תודה ענקית ללקוחות הנדירים שלנו שנתנו חופש פעולה .. צריך אומץ לשחרר בית שבא עם הרבה אופי ולקחת אדריכל עם סגנון אחר לעשות את העבודה. אז תודה לכם אהובים!
ותודה לשותפים לעשייה.
אדריכלות ועיצוב פנים- Shashua Architects
צילום - Shai Gil
קבלן ביצוע -Almog Adunsky
פיקוח- ניסים
תאורת חוץ - שופ לייט Shop light
תאורה פנים - דורי קמחי תאורה אדריכלית
דק חוץ- תומר גץ - Tomer Getz
בית חכם - פרפקט אודיו בע"מ- אמיר
נגר- מיקי בוזגלו- נגריית רימון
מטבח חוץ- כרמל דיירקט - Carmel Direct גריל גז ומטבחי חוץ
אריחים מדוקקים, חיפויים וסניטציה- Design by HeziBank
עבודות חשמל- Shalom Binman}
8 people like this.
1 person likes this.
4 people like this.
https://stannelmarketplace.com/index.php/blog/4/5-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A5%C2%A0%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94/}
3 people like this.
September 13, 2024
557 views
עושים חשבון - תכנון נכון של תקציב לשיפוץ ובנייה
שיפוץ זה עסק יקר ותכנון התקציב זה כנראה לא החלק הכי זוהר או מסעיר בתהליך. אבל אם תרימו את הראש לרגע מהמספרים והטבלאות, תוכלו אולי לראות את זה כבסיס, או יסוד אם תרצו, לכל הפרויקט. תקציב מתוכנן היטב יאפשר לכם להימנע מהפתעות, להנות מהתהליך במינימום סטרס ולוודא שאתם מנצלים את המשאבים שלכם בצורה הטובה ביותר. בין אם אתם מלבישים מחדש חדר אחד בדירה או בונים בית מאפס, תכנון תקציב הוא כלי מהותי למימוש החלום שלכם. לא בטוחים איך לגשת לזה? תתחילו מכאן.
עופרי פז | סטאנל הום
1. דברו על זה
מהניסיון שלנו גם כמתכננות ומעצבות, תקציב הוא נושא קצת מורכב ללקוחות וקשה להם לדבר עליו בפתיחות. לכן הטיפ הראשון שלנו יהיה - לא להתבייש לדבר על הכסף. כבר בהתחלה. וגם כמובן לדון בו עם צוות התכנון שלכם, כלומר האדריכל/ית או המעצב/ת. דיון על הסכום שעומד לרשותכם יעזור להבין מה ניתן (או לא) להשיג בשיפוץ, להחליט על סטנדרט הבנייה והריהוט ולקבל החלטות לאורך הדרך.
שיש דן
2. תכנון מוקדם
אנחנו יודעות שהכי כיף להיסחף עם תמונות מהממות באינסטגרם ועם רעיונות יצירתיים לעיצוב הפנים בפינטרסט. אבל תכנון תקציב צריך להיות בראש סדר העדיפויות שלכם בתחילת הדרך, עוד לפני שאתם פונים לאנשי מקצוע ונכנסים למכרזים והצעות מחיר. הבנה של המקורות הכלכליים שיש לכם ותכנון מוקדם של התקציב, כלומר כמה כסף יש ואיך אתם מתכוונים לחלק אותו, יחסכו לכם הרבה כסף בהמשך התהליך ויצמצמצו חריגות לאורך הדרך. אנשי ונשות מקצוע בתחום התכנון האדריכלי ועיצוב הפנים יוכלו לעזור לכם להבין טוב יותר את סדר הגודל של העלויות ולכן כדאי להתייעץ כבר בשלב ראשון.
וילונות - מרים אורגון
דלתות - רבה בריח
3. חלוקה ראשונית
את עוגת התקציב יש לחלק קודם כל לשני חלקים, לאו דווקא שווים -
1- תקציב שיפוץ ובנייה שכולל את השירות של אנשי המקצוע, הקבלן, המפקח, אדריכל ו/או מעצב וגם את חומרי הגמר הקשורים למעטפת המבנה, כלומר רצפה, תקרה וקירות, ומערכות כמו חשמל, מיזוג אוויר ואינסטלציה.
2 - תקציב עיצוב פנים המיועד לרכישות של ריהוט, תאורה, מטבח, נגרות, טקסטיל ואביזרים.
החלוקה הראשונית הזו תעשה לכם קצת סדר בראש ותבטיח שאתם משאירים נתח מהעוגה גם לשלבים שמגיעים לקראת סוף התהליך כמו הלבשת הבית.
תאורה - לייט אין
4. האותיות הקטנות
התקציב שלכם צריך לכלול את כל הוצאות הפרויקט, מהגדולה ועד הקטנה ביותר. בעוד שעלויות של ריצוף, דלתות ועבודת הקבלן הן לרוב מובנות מאליהן, רבים שוכחים סעיפים מהותיים שעלולים להצטבר ולגרום לחריגות משמעותיות. חשוב שתזכרו לקחת בחשבון גם הוצאות הובלה, הרכבה,ייעוץ ושירות של אנשי מקצוע כמו מדידה, מיזוג אוויר, פיקוח וכדומה והשכרת דירה זמנית במידת הצורך. תכננו גם סעיף "אקסטרות" שמיועד לבלת"מים במהלך השיפוץ והבנייה.
ספרייה - מודולנובה
5. לעבוד מסודר
כדאי להכין טבלאות אקסל ברורות ומפורטות ולעבוד מולן לכל אורך הפרויקט. הכניסו לטבלה הערכה של עלות שלבי העבודה, חומרי הגמר, הרהיטים והאביזרים. מהניסיון שלנו, רצוי להשקיע את הזמן בבניית טבלה עם כל הפירוט הנדרש, כמו למשל - עלות יחידה/מ"ר, קישורים רלוונטיים ופרטים חשובים. מומלץ להכניס גם סעיף שמתייחס לסדר עדיפויות כדי שתדעו איפה ניתן קצת לקצץ במידת הצורך. למשל אם אבזור המרפסת אינו קריטי עבורכם בשב זה, תוכלו לקטלג אותו בעדיפות נמוכה ואז לטפל בזה בשלב מאוחר יותר, כאשר תקציב נוסף יהיה זמין.
חיפויי חוץ - למינם
6. תמשיכו לעדכן
חשוב מאוד לא להזניח את הטבלאות. המשיכו לעדכן אותן תוך כדי העבודה עם העלות האקטואלית של העבודות והרכישות בפועל. כך תוכלו לדעת האם יש צורך לעשות התאמות, שינויים או קיצוצים, למנוע חריגות משמעותיות בשלב מוקדם ולוודא כי תוכלו לעמוד בהמשך הוצאות הפרויקט מבלי לעשות ויתורים כואבים.
2 people like this.
Dorit תודה רבה דורית! }
Be the first person to like this.
אביגיל כהן שלחתי לך הודעה בוואצאפ עם הקטלוג}
Be the first person to like this.
עבודות אומנות ציורי אבסטרקט בצבעי שמן ובטון בהתאמה אישית ❤️ ניתן להזמין לפי צבעוניות וגודל בהתאם לחלל שלכם!
!ניתן לתאם הגעה שלי אליכם ללקיחת מידות וייעוץ אומנות להתאמת אומנות מושלמת
נותרו כמה עבודות אחרונות במלאי במחירים מדהימים, אשמח לשלוח קטלוג למעוניינים}
4 people like this.
אביגיל כהן כן אפשר לשלוח רפרנס ולהזמין לפי כל גודל שרוצים}
Be the first person to like this.
השראה לגופי תאורה מטריפים של המעצבת הספרדייה פרלטה
שילובים מרהיבים של צבעים וטקסטורות והכל בעבודת יד}
בית שאני אוהבת במיוחד!!
עוצב בעם שני חומרים מהותיים, עץ ופלטה של בהירים בטקסטורות שונות.
יצירת קונטרסט היוצר שילוב בין אלגנטי ועכשווי, לשקט ורוגע.}
עבודות אומנות חדשות מהקולקציה הלבנה שלי, עבודת יד עם בדי פשתן עבים מתוחים על קנבס איכותי, פיגמנטים ובטון.
ניתן להזמין כל עבודה לפי סגנון או גודל.
מוזמנים לעקוב אחריי העבודות שלי גם באינסטגרם
@pao.artwork}
1 person likes this.
היי! ממליצה לך על פיין לאב בנווה צדק ויש לי מותג לעבודות אומנות לקירות הבית בסגנון הזה גם שיהפכו את החלל לוואו!!! מצרפת תמונה בשבילך}
2 people like this.
4 people like this.
היי! ממליצה לך על פיין לאב בנווה צדק ויש לי מותג לעבודות אומנות לקירות הבית בסגנון הזה גם שיהפכו את החלל לוואו!!! מצרפת תמונה בשבילך
Liron (STANNEL STORE online)
posted a comment on STANNEL HOME's blog "פירוק לגורמים - בית שאפשר ללמוד ממנו הכל על שכבתיות בהלבשת הבית"
בית מהמם! אהבתי}
Be the first person to like this.
September 5, 2024
608 views
שלם גדול יותר מסך חלקיו. זה אחד העקרונות המובילים בפרויקט רב מרכיבים כמו עיצוב והלבשת הבית.
אחת הדרכים להשיג את המטרה היא לראות את האלמנטים השונים המרכיבים את העיצוב כשכבות, המתווספות זו מעל זו ליצירת מראה הומוגני וייחודי.
עופרי פז | סטאנל הום
דמיינו למשל את הרצפה, מעליה שטיח, מעליו שולחן קפה, מעליו ספר אמנות ומקבץ פריטים דקורטיביים, על הקיר תלויה תמונה גדולה ומעל הכל מאיר גוף תאורה רחב. האופן שבו כל אלו משתלבים זה עם זה, מחמיאים זה לזה ומדגישים זה את זה, הופך עיצוב סטנדרטי לכזה שמפיל את הלסת. אבל כשאנחנו מנסים ליישם את זה בבית, קשה לדעת מאיפה להתחיל, איך לאזן בין הדברים ואיך לשלב בין פריטים שונים באופן יצירתי. לכן הפעם חשבנו להעביר לכם שיעור קטן בעבודה בשכבות, ולפרק לגורמים כמה חדרים ופינות בבית נוטף שיק בפתח תקווה, שעיצבה קרן גרוס עבור משפחה בת שש נפשות - זוג הורים עם שני בנים ושתי בנות. בואו נתחיל.
מבואת הכניסה
במסגרת השיפוץ תכננה המעצבת נישה כדי לייצר מבואת כניסה המאפשרת כניסה הדרגתית לחלל הפתוח. כבר כאן בולט שימוש בטפטים כתוספת עשירה של צבע, טקסטורה והדפס, אלמנט שנמשיך לראות כמעט בכל חדרי הבית. לכניסה נבחר טפט גיאומטרי בגווני ירוק, שמחברים אותנו מיד לצבעוניות שנבחרה למטבח.
המטבח
לפני שנתייחס למטבח עצמו, תראו את הנוכחות המרשימה של פרקט הפישבון שנבחר לכל הבית ומחמיא לחללים הרחבים. גוון ירוק מרווה מרענן נבחר עבור המטבח, שהותאם עבור משפחה שומרת כשרות עם ילדים קטנים. משטח עבודה כהה יוצר קונטרסט נעים ומחבר בין הגוון הירקרק לבין הגוונים העמוקים יותר של חיפוי הקיר ווילון הגלילה.
הסלון
מול המטבח נראה את הסלון, שבמרכזו ספה מרופדת באריג בד בגווני כחול ולצידה ספסל ישיבה מבד קטיפתי, גם הוא כחול. תזכרו את הגוונים האלו, נחזור אליהם תיכף. מלבד שני אלו, בסלון שולבו פריטים בגוונים ניטרליים- שטיח שמחבר אותנו חזרה לגוון הכהה של משטח העבודה במטבח ולתמונות בשחור-לבן שמעל הספה; שולחן קפה עשוי פליז שמהדהד את גופי התאורה המתכווננים בתקרה; וכורסת ראטן שמוסיפה מראה טבעי וקליל. וילון מבד רשת מפשתן בגוון טבעי ממסגר ועוטף את הסלון בתחושה ביתית.
פינת המשפחה
היא ממוקמת לצד הסלון וניתן לראות אותה גם מהכניסה לבית. מעבירות את רשות הדיבור לקרן, שתסביר על מערכת הישיבה הנפלאה- "היא מורכבת משילוב של 14 (!!!) בדים במלאכת מחשבת שביחד יצרו מרבצים הרמוניים, יפים להפליא, מתאימים לשימוש ילדים ומשתלבים כחלק מהנוף בחלל המשותף." הבדים אמנם שונים לגמרי זה מזה, אך מורכבים מכל הגוונים שבאים לידי ביטוי בחלל - כחול, ירוק, צהוב, כתום, שחור ולבן. השטיח בדוגמה גיאומטרית בשחור-לבן ולכן משתלב מצוין עם הבדים של מרבץ הישיבה, מתחת לטלויזיה תלויה יחידת אחסון ניטראלית בגוון עץ טבעי עם מסגרת שחורה דקיקה.
חדר העבודה
זוכרות את הכחול שהדגשנו בבחירת מערכת הישיבה בסלון? הנה הוא חוזר במלוא הדרו: "רציתי שחדר העבודה יהיה מעין מרכז כובד בחלל ולכן בחרתי עבורו גוון כחול כהה ודרמטי סטייל ראלף לורן" מספרת קרן. החדר ממוקם בקצה החלל הציבורי, לצד פינת המשפחה. מפרידה ביניהם דלת זכוכית בשילוב וילונות הסטה המאפשרים פרטיות ומוסיפים שיק אירופאי מעודן. השימוש בגוון כהה והניגוד בינו לבין פינת המשפחה הבהירה יוצרים תחושה של עומק ומושכים את המבט פנימה. הגוון שימש לנגרות ולקירות והותאמה לו ספה בגוון טרקוטה, גוון משלים היוצר קונטרסט נהדר ומוסיף חמימות לחדר.
חדר השינה
הצבעים והפרטים לחדר השינה הזוגי נבחרו כדי לתת לבני הזוג תחושה של רווחה וניתוק מחיי היומיום העמוסים. את ההבטחה לייצר עבורם חדר כמו במלון בוטיק, קיימה קרן בעזרת טפט מעולם הטבע, שמהווה רקע למיטה מרופדת בגוון ירוק עמוק עם טקסטורה עדינה. עליה הונחו כיסוי מיטה בהיר ואוסף כריות נוי בגוונים חמים ומלפניה מוקם ספסל ישיבה ואחסון, גם הוא מרופד בירוק. הגוונים הניטרליים של ארון הקיר, שמעוטר במסגרות ובחזיתות מראה עם וילון רך, השידות והשטיח מאזנים את הטפט העשיר. וילון הגלילה האפרפר הותאם לאווירה הרומנטית ומתחבר למוטיבים של הטפט. שימו לב ששולבו כאן לא מעט טקסטורות והדפסים שונים. ניסוח פלטת גוונים מדויקת שחוזרת על עצמה בפרטים השונים מאפשרת להם להשתלב יחד וכך נוצר מראה ייחודי.
חדר הבנים
כאשר מדברים על חדר שמלווה את הילדים לאורך שנים, לזה מתכוונים. קרן הלכה על צבעים ניטרליים אבל נתנה להם טוויסט מעניין דרך טפט מעויינים שנותן את הטון. בהמשך הדרך תוכל המשפחה להתאים לו פריטים נוספים, למשל כאשר הילדים קצת יגדלו ויצטרכו שולחן כתיבה. מיטות העץ האלו, בשילוב אפור גרפיט, מספקות גם הן עניין וביניהן הונח שטיח ניטראלי בהיר.
חדר הבנות
גם בחדר הזה מרכז העניינים הוא הטפט, אותו בחרה הלקוחה מבעוד מועד - "היא שמרה סטורי שהעליתי בעבר עם הטפט הזה, טפט שהוא סיפור אגדה, וידענו שהוא יהיה הנושא המרכזי בחדר" מספרת המעצבת. הטפט השפיע על כל שאר הבחירות בחדר מבחינת סגנון וצבעוניות ואליו הותאמו וילון קטיפה עם דיטיילים של פפיונים, כיסויי מיטה, כריות ושטיח.
שירותי האורחים
נקנח בבחירה לא שגרתית של חיפוי חלק מקירות שירותי האורחים בטפט לימוני מרענן. כדי לאזן את הנוכחות הדומיננטית שלו, חופה החלק התחתון של הקירות באריחים לבנים ועבור הרצפה נבחר אריח דמוי שיש עם טקסטורה מעודנת. הגוון הירוק שבחר עבור הארון מדגיש את הטפט ומקפיץ את הצבעים הנועזים שלו החוצה וכך יוצר מראה שלם ומרשים.
עיצוב: קרן גרוס מעצבת בתים
אתר - https://www.kerengross.co.il/
אינסטגרם - https://www.instagram.com/keren.gross/?hl=en
צילום: קארין ראוונה