אנחנו משקיעים המון זמן, אנרגיה ומחשבה בבחירת סביבת המגורים שלנו, המקום שבו נשתקע ונבנה (או נשפץ) את ביתנו. בחלק מהמקרים, נרצה להכניס את הסביבה לתוך הבית, לפחות באופן קונספטואלי, ולייצר שפה עיצובית שמסתכלת החוצה ושואבת השראה מהמרקמים, הצורות, האווירה והסגנון שבחוץ. הדרך ליישום תהיה שונה כמובן מפרויקט לפרויקט, מדירה לבית, ומסביבה אורבנית שוקקת לסביבה כפרית שקטה. אך כדי להדגים לכם איך זה יכול לבוא לידי ביטוי, נציג בית שנבנה במושב בצפון הארץ ותוכנן על ידי סטודיו רון שינקין. הבית הדו-מפלסי משתלב עם הסביבה בכמה וכמה רמות, מהעמדתו על המגרש והפנייתו כלפי הנוף ועד בחירת הצבעים והטקסטורות. נוצר פה קשר משמעותי בין הפנים לחוץ וכנראה שזה בית שלא ניתן היה לשחזר אותו בשום מקום אחר.
עופרי פז | סטאנל הום
נתוני המגרש
המפגש הראשון בין הבית לבין סביבתו הוא המגרש עצמו, הנתונים שלו וגבולותיו. אלו מכתיבים כמובן במידה רבה את חלוקת המגרש, מיקום הבית, צורתו הכללית, מיקום החלונות ועוד שיקולים רבים.
אם למגרש נתונים מעניינים במיוחד או אופי פחות שגרתי, תוכלו לנצלם לטובת תכנון הבית וכך לייצר מבנה המשתלב היטב עם סביבתו החיצונית. במקרה הזה, הבית ניצב על צלע הר ברכס הכרמל.
השטח משופע ומאתגר ובעל הפרשי גבהים של 10 מ' בין חלקו העליון והתחתון. לכן הגישה אל הבית תוכננה משני רחובות, עליון ותחתון.
שניהם מובילים לכניסה מקורה ובה דלת עתיקה ששוחזרה על ידי נגר אומן.
העצמת הנוף
במקרים בהם הנוף או הסביבה החיצונית אינם אטרקטיביים במיוחד, נראה בית שסביבו גדר גבוהה והקשר בינו לבין החוץ יסתיים בדרך כלל בקצוות המגרש.
אך במקרה הזה הנוף המשגע הכתיב את התכנון כולו במטרה לחשוף אותו באופן מירבי מהחלל הציבורי. "בחרנו להתחיל מתכנון הבריכה.
תכננו בדיוק היכן היא תעמוד ומה הנוף שישתקף ברקע" מספר רון. הבריכה פונה לנוף והחלל הציבורי תוכנן במקביל אליה.
כך הנוף והבריכה חשופיים מכל פינה בחלל הציבורי. ויטרינות מרצפה ועד תקרה לכל אורך החזית ופרגולה שמצביעה לכיוון הנוף, מעצימות את האפקט עוד יותר.
סיפור בחומרים
באדריכלות ובעיצוב חומרי הבנייה והגמר מספרים סיפור. ואם הסיפור שאנחנו רוצים לספר מתמקד בסביבה החיצונית של הבית, אז כדאי לשאוב מהנוף, מהטבע ומהרחובות שסביב את ההשראה.
תראו למשל את אבן הלקט המקומית שמחפה את קירות הסלון. היא משמשת גם עבור חלק מהחזיתות וממשיכה את החומריות של צלע ההר שעליה בנוי הבית.
חומרים כמו טיח וגה, המחפה את תקרת הבית, ומיקרוטופינג שנבחר לחדר הרחצה, מוסיפים טקסטורה עננית עדינה ושומרים על האווירה הרגועה שהמתכננים והלקוחות רצו ליצור.
חלונות גדולים
מי צריך תמונות על הקיר, כשיש צלע הר חצוב ויפהפה ממש מחוץ לחלון? בחינה מעמיקה של כיווני הבית ותכנון הפתחים בהתאם, מאפשרת יצירת מבטים מעניינים,
יפים ואפילו מרגשים, שהופכים להיות חלק בלתי נפרד מהעיצוב והאווירה בבית. כאן, בחלקו האחורי של המגרש ניצב הר חצוב ולצידו הוחלט למקם את חדר השינה הזוגי.
שתי ויטרינות גדולות מוקמו בחזיתות המערבית והצפונית ומכניסות את ההר פנימה. מראה ההר שנחשף דרך החלונות הגדולים, מייצר את הדקורציה הכי אותנטית שאפשר לבקש.
פלטת צבעים
הצבעים שמאפיינים את הסביבה יכולים לשמש כבסיס לניסוח פלטת הגוונים של הדירה או הבית. במקרה הזה, הצבעוניות מהדהדת את גווני האדמה שנשקפים דרך החלונות ומאפיינים את האזור.
נבחרה צבעוניות נעימה, רגועה וחמה הנשענת על גווני עץ ואבן. אפילו הקונטרסט כאן מושג ללא שימוש בצבע השחור אלא בעזרת גוון חום עמוק, כמו שניתן למשל לראות בפרופילי החלונות.
תכנון ועיצוב : רון שינקין
לינק לפרופיל איסטגרם: https://www.instagram.com/ronshenkin/?hl=en
לינק לפרופיל סטאנל :: https://stannelmarketplace.com/index.php/profile-1240/
צילום פרויקט : עמית גושר