Please note: This website includes an accessibility system. Press Control-F11 to adjust the website to the visually impaired who are using a screen reader; Press Control-F10 to open an accessibility menu.

JOIN STANNEL HOME CLUB

Menu
by on March 11, 2025

 

 

כאשר מתכננים בית, לא מדובר רק בבחירת צבעים, חומרים או פריטי ריהוט – זהו תהליך שדורש הסתכלות קדימה, חשיבה מעמיקה על אורח החיים בהווה ובעתיד והתאמה לצרכים משתנים.

איך יוצרים בית שירגיש נכון גם בעוד עשור או שניים? איך שומרים על עיצוב שיישאר רלוונטי, פונקציונלי ומזמין גם כשהמשפחה גדלה והצרכים משתנים?

בעלי הבית הזה, בית דו-מפלסי בגודל 330 מ"ר, ניגשו לשאלה הזו מתוך חזון ברור. למרות גילם הצעיר, הרגישו שזה המקום שבו הם רוצים להזדקן, ומכאן ביקשו לתכנן בית שיוכל ללוות אותם למשך שנים, מבחינה פרקטית ואסתטית כאחד. יחד עם האדריכל דודו בן גיגי, הם יצרו בית שמשלב בין אהבתם לאירוח וחלומם לגינה חיה ונוכחת לבין חשיבה לטווח ארוך ופרקטיקה יומיומית. איך עושים את זה נכון? בואו נצלול לפרטים.

 

עופרי פז | סטאנל הום

 

בחירה בסגנון על זמני

בעלי הבית, זוג בשנות ה-40 לחייהם עם שלוש בנות מתבגרות ושני כלבים, מאוד אוהבים את הסגנון הבינלאומי של מבני הבאוהאוס התל אביביים, ועם זאת שאפו שהבית ישתלב עם סביבתו במושב. האדריכל יצר איזון בין שתי התפיסות ותכנן בית צנוע, המשלב בין קווים נקיים וחומריות אורבנית לבין אקלקטיות חמימה. שילוב הסגנונות והימנעות מטרנדים חולפים מבטיחים שהבית יישאר רלוונטי למשך שנים. מבחוץ, המבנה מודרני ונראה כקובייה לבנה המשתלבת עם קוביית בטון ביציקה אנכית וחלונות מודגשים בפרופילי ברזל שחורים. מיד עם המעבר מהרחוב לגינה מרגישים את העושר החומרי, האווירה הביתית והאופי הייחודי של הבית, שבאים לידי ביטוי בכל פרט – מבחירת הצמחייה בגינה ועד ליצירות האמנות שמעטרות את קירות הבית, שנבחרו בקפידה על ידי אוצרת בשיתוף מלא עם בעלת הבית.

 

 

חומרים טבעיים

ברחבי הבית שולבו מגוון חומרים טבעיים בטקסטורות מגוונות ליצירת חללים עם נוכחות ואווירה נעימה. השימוש בעץ, בטון, ברזל, זכוכית ואבן מבטיח אסתטיקה שמתיישנת בחינניות ובכבוד ועומדת במבחן הזמן. תראו, למשל, את מדרגות הברזל המושחרות, הניצבות לצד הסלון ונשענות על קיר בטון חשוף המשמש רקע לקיר הטלוויזיה, שעליו ספריה מרשימה.

 

 

הספרייה עצמה משלבת אלמנטים אנכיים מרצפה ועד תקרה שמוסיפים טקסטורה של עץ.

ביניהם מדפי ברזל דקיקים, החושפים ומדגישים את קיר הבטון,  וכן מספר יחידות אחסון סגורות לכלי אירוח. עבור המטבח נבחר משטח עבודה מאבן טבעית ואת חזיתות הארונות הגבוהים מחפה פורניר, שעשוי ממספר לבדים שונים ליצירת טקסטורה עשירה וגוונים משתנים. גם בחדרי הרחצה נבחרו חומרים טבעיים כאשר בכל חדר רחצה החומריות מעט שונה. בחדר הרחצה הזוגי למשל, שולב משטח כיור מאבן לצד חיפוי פסיפס בעבודת יד וקיר בטון חשוף, עבורו נדרשו פרטים מיוחדים לשילוב הברזים והכלים הסניטריים.

 

צילום : עודד סמדר 

נגישות

"הבית תוכנן ונבנה מתוך מחשבה שזה הבית שבני הזוג ירצו להזדקן בו. מכאן שנדרשו התייחסות פרקטית לנגישות, תשומת לב לאלמנטים פרקטיים ונוחות למשתמש לאורך זמן"

מסביר האדריכל.

הוא תכנן עבורם מעברים רחבים ודלתות רחבות ממידות הסטנדרט כדי שהתנועה בבית תהיה נוחה, נגישה וזורמת, עם דגש על הכניסה לבית מהרחוב ומהחנייה ויחידת ההורים.

מיקום יחידת ההורים בקומת הקרקע נקבע בהתאם לאותה גישה והתאים לבני הזוג הן מטעמי נגישות והן מתוך הבנה כי בבגרותם הילדים יעזבו את הבית וקומת הקרקע תהיה המרחב העיקרי בו ישתמשו בעתיד. 

 

תכנון יחידת ההורים

נישאר ביחידת ההורים, כי התכנון שלה והפרטים העיצוביים בה מדגימים נהדר כיצד ניתן לתכנן סוויטה שמתאימה לאורח החיים של בני הזוג כיום וגם תתאים להם לעוד שנים קדימה.

כאמור, היא מוקמה בקומת הקרקע מאחורי הסלון. שתי דלתות כפולות ומרשימות, שמתחברות נהדר לטקסטורה של קיר הבטון, נפתחות מול מבואה וספרייה, שממלאת תפקיד כפול - היא מחלקת את יחידת ההורים לחדר ארונות משמאל ולאזור השינה מימין, ומאחוריה נמצא חדר הרחצה הזוגי. בנוסף היא מתחברת ויזואלית ליחידת המדפים שבסלון - "כשהדלתות פתוחות מכיוון חלל המגורים יש אשליה שזה המשך של הספריה בסלון והיחידה הופכת להיות חלק בלתי נפרד מהעושר הויזואלי שבחלל הציבורי" מסביר דודו. פרקט מוסיף חמימות לחדר וויטרינה רחבה עוטפת את החלל בגווני ירוק מהגינה המטופחת.

 

צילום : עודד סמדר 

 

פרטים בהתאמה אישית

פרט נוסף ששווה להזכיר ביחידת ההורים הוא הדלת שבין אזור השינה לאזור הרחצה, שתוכננה בעקבות בקשה להכניס אור טבעי רב ככל האפשר גם לחדר הרחצה שבו חלון קטן יחסית.

הדלת שתוכננה בהתאמה אישית ובוצעה על ידי נגר משלבת עץ מחורץ וזכוכית וכך מבטיחה את פרטיות הדיירים וכן מכניסה אור טבעי פנימה.

הפרט הזה הוא דוגמה לחשיבה יצירתית שמאפשרת לבית להמשיך להיות נוח ורלוונטי גם בהמשך הדרך. דוגמאות נוספות ניתן לראות בכל רחבי הבית ובולטות בעיקר יחידות הנגרות האלגנטיות, כמו פינת העבודה שמוקמה בסלון וניתן להסתירה בעת אירוח באמצעות דלתות כיס.

אירוח בלתי מתאמץ

בעלי הבית נוהגים לארח והחללים הציבוריים בפנים ובחוץ הותאמו לכך באופן מלא - "אחת הדרישות היתה למקסם את ההנאה שלהם לארח חברים ומשפחה.

הם ביקשו לתכנן אזורי הסבה מגוונים והבית יהיה מוכן תמיד לאירוח ללא צורך בהיערכות מיוחדת" מסביר האדריכל. את העיקרון הזה אפשר לראות למשל בבחירה לוותר על אי במטבח ולהחליף אותו בשולחן אוכל גדול ומרווח. "בעיניהם אי מייצר ניתוק ולכן בחרנו ללכת על שולחן מרכזי שמהווה נקודת מפגש משפחתית ועיקרית בבית" מוסיף דודו.

השולחן תוכנן אפילו בגובה מעט נמוך מהסטנדרט ליצירת תחושה נעימה וסלונית יותר ומעליו נתלו גופי תאורה מרשימים שמדגישים את נוכחותו. במטבח תוכננו שפע מקומות אחסון לצד שני כיורים, שני מדיחי כלים ומזווה נפרד אליו נכנסים דרך המטבח. בסלון הספות הופנו זו לזו כדי לעודד שיח ובחוץ תוכננו מגוון אזורי ישיבה שונים, מטבח חוץ וג'קוזי לצד הבריכה.

 

צילום : עודד סמדר 

 

פיתוח השטח והגינה

"לבעלי הבית היה חשוב למצוא שטח גדול כי הם רצו להרגיש את האדמה ושאפו לגינה עם נוכחות שעוטפת את הבית" אומר האדריכל.

ואכן הנוכחות של הגינה מהותית לבית כבר מהכניסה, בה מדרכי בטון שולבו עם צמחייה ועצים ים תיכוניים כמו חרוב, אלון ורימון. הגינה האחורית מתבססת על עצים טרופיים כמו ליצ'י ומקדמיה ובעומק המגרש תוכננה הבריכה שמחופה באבן טבעית, היוצרת גוון ירקרק ומרענן. הבריכה מעט מוגבהת ממפלס הקרקע כאשר ההשראה היתה מעיין טבעי הצומח מתוך האדמה. מהכניסה לבית ועד פינות הישיבה המפוזרות בגינה, הכל תוכנן כך שהמשפחה תוכל ליהנות מהמרחב הפתוח לאורך שנים, גם כשהצרכים משתנים. הגינה מספקת להם מקום לאירוח, למשחק, ולשהייה יומיומית שמתאימה לאורח החיים שלהם כיום ובעתיד.

 

צילום : עודד סמדר 

 

על המשרד:

הסטודיו פועל משנת 2016 ועוסק בעיקר בתכנון בתים פרטיים ודירות.

הדגש שלנו הוא תכנון מקיף של החווייה, המתחיל ממציאת השטח הנכון, ממשיך בתכנון הבית והריהוט ומגיע עד לפרטים הקטנים ביותר. אנחנו מאוד אוהבים לשלב את הלקוחות בתהליך.

זה מחבר אותם לתכנון, לחזון ולדרך, ובסופו של דבר משדרג ומעשיר את התוצאה וגם את חוויית היומיום שלהם בבית.

 

אדריכל : דודו בן גיגי   אדריכל דודו בן גיגי

כתבה בשיתוף  דיפנד טכנולוגיות : מערכות מתח נמוך | דיפנד טכנולוגיות

Be the first person to like this.

כתבות נוספות עבורך

Stannel Ad

create ad

Stannel Ad

create ad