בני משפחה, זוג הורים וארבעת ילדיהם, חזרו ארצה אחרי כמה שנים שבהן גרו בברצלונה.
ביתם בצפון תל אביב, שגודלו כ-250 מ"ר, נבנה בשנות ה-50 ועבר כמה וכמה גלגולים והרחבות לאורך השנים. כדי להתאימו לצרכי המשפחה הנוכחיים, שופצו כל חללי הפנים והבית חולק מחדש.
מעצב הפנים איתן כהן מצא פתרונות יצירתיים להתמודדות עם אילוצי המבנה, יצר פתרונות אחסון רבים ופונקציונליים ותכנן את הבית באופן נגיש ועם זאת אלגנטי וייחודי.
מוטיבים גיאומטריים של גרידים בחלוקות שונות הפכו לשפה עיצובית שלמה שעוטפת את הבית ברצפה, בתקרה ובנגרות, ויוצרת עושר ויזואלי שמאחוריו חשיבה מעמיקה. אנחנו יודעות שאתם רוצים פרטים ודוגמאות, בבקשה:
סטאנל הום | עופרי פז
תקרת החלל הציבורי
השינויים והתוספות שעבר הבית לאורך השנים הובילו לחוסר אחידות בגובה התקרה. מגבלות קונסטרוקטיביות ושאיפה לייצר תחושת גובה הובילו לפתרון לא שגרתי: "תקרת הגבס הקיימת פורקה, ובמקומה יצרתי גריד חדש שעוטף את הקורות הקיימות ויוצר מהן מעין מקצב חדש," מספר איתן.
נישות בתקרה מדגישות את החלוקה, וקורות דמה חדשות תוכננו על מנת להעביר מערכות חשמל, תקשורת ומיזוג אוויר.
שימו לב לפתחי המיזוג ששולבו בסינר מעל פינת האוכל, שם, כדי ליצור תחושה אינטימית יותר, התקרה הונמכה וחופתה בסרגלי עץ. עוד אלמנט ששווה להזכיר בתקרה הוא קורת ברזל שעוברת בין הסלון לפינת האוכל - "זו קורה מקורית משנות ה-50 ומסיבית מאוד. החלטנו לחשוף, לשייף ולצבוע אותה כדי לשלב אותה כמו פסל בחלל," מרחיב המעצב.
צילום גדעון לוין - 181 מעלות
חיפוי הקיר בפינת האוכל
בקיר האחורי, שמספק רקע לפינת האוכל, ניתן לראות גריד נוסף שהודגש באמצעות סרגלי פליז ותאורה נסתרת - "השתמשנו באריחים דקיקים בעובי 3 מ"מ שהונחו בחלוקה מונדריאנית. בקיר הגבס שולבו נישות לתאורה, והקפדנו לתכנן אותן כך שלא ייווצר סנוור," אומר איתן, ומסביר כי כיוון האור נקבע בהתאם לכיווני המבט - בעמידה או בישיבה - כדי ליצור תחושה נעימה ולמנוע סנוור.
אלמנט נגרות רב-תכליתי
קיר הכניסה משמש כולו, מקצה לקצה, לטובת אחסון חכם ופונקציונלי. מול הסלון שולבו יחידות סגורות עם מידוף פתוח לתצוגה.
הטלוויזיה מוקמה במלבן מושחר במרכז, המטשטש את גבולותיה ויוצר עומק. ליד הדלת שולבה אדנית לתוספת ירוקה ומרעננת, ולצד פינת האוכל תוכננו ספסל ישיבה וארון אלכוהול. התוצאה היא קומפוזיציה נקייה ומוקפדת, המחברת בין הפונקציות השונות בחלל.
צילום גדעון לוין - 181 מעלות
הגדרת אזורים בעזרת הריצוף
הכניסה לבית ממוקמת בין פינת האוכל לסלון. כדי ליצור הפרדה ויזואלית ביניהם, בחר המעצב לחפות את רצפת הסלון בפרקט עץ, מאותו הסוג שבו השתמש לקירוי פינת האוכל.
אבן בזלת מקיפה את הפרקט, וכך נוצר מעין שטיח שמהדהד את החלוקה למרובעים שתוכננה בתקרה. אותה אבן בזלת מגדירה גם את השביל החיצוני, שמקיף את הבית ועובר לצד עצי פרי ותיקים שהוחלט לשמרם.
מחיצה בין הסלון למטבח
אחד החלומות של בעלי הבית היה לתכנן מטבח נוסף. בפועל, הם זכו לשלושה מטבחים פעילים - אחד ייצוגי הפונה לחלל הציבורי, אחד אחורי ונסתר יותר, אליו יש גישה דרך דלת נסתרת שהוטמעה בקיר הארונות הגבוהים, ומטבח חיצוני נוסף.
המעצב דאג אפילו לפתרון נוח להוצאת מנות והעברת כלים משני המטבחים הפנימיים לפינת האוכל החיצונית דרך החלונות. מחיצת עץ, המורכבת מגריד מרובעים, מפרידה בין הסלון לבין המטבח ומייצרת פרטיות והסתרה חלקית. היא הותאמה לרוחב הספה, וחלק מהצלעות שלה תוכננו באלכסון ליצירת עומק ועניין.
צילום גדעון לוין - 181 מעלות
מסגרת למיטה ביחידה הזוגית
שטח הבית הקיים חולק ליותר חדרים כדי להתאים להרכב המשפחתי, ומתוך מחשבה על יצירת יחידת דיור נפרדת בעתיד.
מכאן שנדרש מהמעצב ניצול אופטימלי של השטח ותכנון פתרונות אחסון חכמים. בחדר השינה הזוגי הוא תכנן יחידת נגרות החובקת את המיטה - משני הצדדים תוכננו ארונות קטנים לחפצים אישיים, ולצידם שידות קטנות. מעל המיטה מאוחסנים ספרי קריאה, ושולבה תאורה נסתרת ליצירת אווירה רכה ועוטפת. מחדר השינה ניתן לגשת למשרד ביתי, בו תוכנן ארון בגדים גדול. מהמשרד ניתן גם לצאת החוצה לגינה, וכך ניתן לקיים פגישות מבלי להפריע להתנהלות השגרתית של בני הבית.
צילום גדעון לוין - 181 מעלות
עיצוב חדרי הרחצה
בחדרי הרחצה שולבו אלמנטים מרובעים הממשיכים את השפה העיצובית של הבית, וכן פרטים המדגישים את פרופורציות החלל. בחדר הרחצה הזוגי, למשל, שולבה תאורה נסתרת מרצפה ועד תקרה בגב האסלה, וכך נוצרת תחושה של מרחב וגובה. סקיילייט מרובע מכניס אור טבעי לחדר ומגדיר מלמעלה את יחידת הכיור.
פרטים ובחירת חומרים
סרגלי פליז, מסגרות לריצוף, תאורה נסתרת וקונטרסט בין חומרים מדגישים את המוטיבים העיצוביים ואת החלוקה לגריד שתוכננה באזורים שונים בבית. נבחרו אריחים גדולים כדי ליצור תחושה של גודל, ופאנל גבוה שקוע בקיר עם פרט ניתוק שחור עונה על צרכים פונקציונליים ויוצר אפקט של גובה בחלל הציבורי.
צילום גדעון לוין - 181 מעלות
עיצוב ותכנון : איתן כהן אודות סטודיו ETN
סטודיו ETN הוא סטודיו דינמי, אקלקטי ועדכני, שהוקם על ידי איתן כהן ב-2010 לאחר סיום לימודיו במכון הטכנולוגי חולון (HIT). הסטודיו מתמחה בתכנון חללי מגורים עירוניים, תוך שימוש באור, חומרים טבעיים ועיצוב פונקציונלי המתחשב בחלל בצורתו הטבעית. הוא מאמין שעיצוב טוב מתחיל בהתבוננות ותשומת לב, וממקם את רצונות וצרכי הלקוח בלב הפרויקט. באמצעות שילוב מדויק של חומרים, אנשים ואמנות, הסטודיו יוצר חללים המספרים סיפור ייחודי, בשיתוף פעולה עם סדנאות שונות ליצירת רהיטים וגופי תאורה מותאמים אישית.
צ'אט עם איתן >>>> Eitan Choen » STANNEL HOME
ריהוט פיטרו הכט << קבע פגישה << Pitaro Hecht - Israel » STANNEL HOME