משפחה בת ארבע נפשות התאהבה בחצר ובבריכה של הבית הזה בהוד השרון. הם פנו למעצבת שיר שטייגמן עם מחשבה על שדרוג קטן.
אבל אחרי סיבוב קצר בבית, הבינה שיר שדרושה כאן התערבות משמעותית יותר: "הם חשבו על משהו נקודתי, אבל ראיתי את הפוטנציאל והבנתי שחבל לא לנצל אותו.
יש דברים שניתן לשנות ויכולים להשפיע משמעותית על העיצוב והאווירה. הטאץ' אפ שהם חשבו עליו בהתחלה הלך וגדל לשיפוץ מסיבי שבסופו לא נשארה פינה בבית שלא נגענו בה".
בעזרת החלפת חומרי החיפוי, ניצול הגובה והחלונות הגבוהים של הבית וחלוקת הפנים מחדש, הם הצליחו להשתלב עם האדריכלות הקיימת ולייצר בית שמותאם להם מבחינת סגנון, פונקציונאליות.
חלוקת פנים ואווירה. כך תעשו את זה גם:
עופרי פז | סטאנל הום
1- הגדרת מטרות
מטרות ברורות בתחילת הדרך, המתייחסות לצרכים היומיומיים של בני הבית ולסגנון האישי שלהם, עוזרות בתהליך קבלת ההחלטות ומהוות מעין עוגן בתהליך העיצוב והשיפוץ.
במקרה הזה, ביקשו בני המשפחה לעדן את השפה העיצובית של הבית ולרכך אותה. כמו כן הם שאפו לייצר אווירה חמימה וביתית, שתחליף את האפרוריות ואת הזוויות והקווים החדים שאפיינו אותו לפני כן, ולחבר את חללי הפנים לשטחי החוץ שעוטפים את הבית. לצורך כך הוגדרה פרוגרמה חדשה והוחלט על סגנון רך ומעודן שמאופיין בקווים מעוגלים ובחומרים טבעיים.
צילום : קרין רבנה
2- החלפת חומרי חיפוי
מבנה הבית אמנם נשאר כשהיה, אך אלמנטים בנויים רבים, כמו גם חומרי חיפוי בפנים ובחוץ, הוחלפו כדי להקנות לו מראה ואווירה חדשים ומרעננים.
הנמכת תקרה גסה פורקה והאלומיניום האפור הוחלף בפרופיל בלגי עדין בגוון חולי וחם, ליצירת אווירה רגועה ונקייה בחללים הרחבים.
בחוץ שופצה ונצבעה הפרגולה, שקיבלה גימור של עץ בהיר, ריצוף הדק הוחלף בריצוף בהיר, הבריכה קיבלה חיפוי פסיפס מחודש וגוון חזיתות הבית הוחלף גם הוא.
בפנים יושרו חלק מקירות הפנים ונבחרו דלתות קו אפס שיוצרות מראה נקי והמשכי. הנמכות תקרה מינימליסטיות תוכננו בשילוב תאורה שקועה הממשיכה את הקווים.
במסדרון, הזכוכית החלבית בחלקם התחתון של החלונות הוחלפה בזכוכית שקופה, החושפת את היופי של הגינה הפנימית.
צילום : קרין רבנה
3- תכנון נגרות
ברחבי הבית תוכננה נגרות מוקפדת המשלבת בין פתרונות חכמים ושימושיים לבין אסתטיקה רכה ומינימליסטית, התואמת את הסגנון העיצובי שהוגדר.
תקרה משופעת וקירות אלכסוניים מהווים חלק מהאדריכלות הקיימת של הבית, וכדי לייצר מראה רך, נקי ואוורירי יותר, נותקה הנגרות מהתקרה.
בכניסה למשל, יחידת נגרות מגדירה את המבואה במקום הקירות שעמדו שם לפני כן. מצידה האחד תוכננו ארונות מטבח גבוהים ומהצד השני אחסון ומדפי תצוגה הפונים לכיוון הכניסה.
מול היחידה תוכנן גם ספסל קטן להתארגנות וגם הוא כולל אחסון.
מחיצת עץ ורטיקלית חושפת חלקית את המבואה ותורמת לתחושת המרחב. תראו גם את יחידת הנגרות בסלון, המשלבת טלוויזיה, מערכות ואת הקמין הקיים - "היה לנו ברור שהקיר הזה צריך להיות אלמנט משמעותי בחלל. בנינו את הספריה סביב הקמין כדי שתכלול את האוורור והארובה שלו וכן מקום לאחסון ודקורציה" מסבירה המעצבת.
צילום : קרין רבנה
4- עדכון חלוקת הפנים
גודל הבית 460 מ"ר המתפרשים ברובם על פני קומה אחת. לפני השיפוץ החדרים היו גדולים מאוד ומבנהו הבלתי סטנדרטי של הבית דרש תכנון קפדני.
מבנה החלל הציבורי נשאר כפי שהיה למעט תכנון המבואה, בה כאמור הנגרות החליפה את הקירות הבנויים. לעומת זאת אגף החדרים חולק מחדש, כדי לייצר סוויטה עם חדר רחצה נפרד לכל ילד, להוסיף חדר כביסה וחדר משחקים ולתכנן מחדש את יחידת ההורים, בה מיקומי חדרי הארונות והרחצה התחלפו. היחידה פונה לכיוון הבריכה ותוכננה בה קוביית נגרות המשלבת אחסון וטלוויזיה ודרכה נכנסים לחדר הארונות החדש.
צילום : קרין רבנה
5- שפה עיצובית
המטרות שהוגדרו בתחילת הדרך, ובראשן ריכוך הקווים ויצירת אווירה ביתית ונעימה, השפיעו על בחירת החומרים, הגוונים והרהיטים.
במטבח למשל, שולבו שני גוונים של עץ - פורניר אשא מחפה את האי ופורניר אלון את הארונות הגבוהים.
אלו, בשילוב חזיתות ירקרקות בארונות הנמוכים, משטח עבודה מאבן טבעית ויחידת ייבוש כלים עם חזיתות זכוכית, מייצרות חומריות עשירה וטקסטורות מעניינות.
בסלון זה בא לידי ביטוי גם בבחירת הרהיטים, כשהמטרה היתה לבחור פריטים קלאסיים בקווים מעוגלים שאינם מתחרים עם הנוף לגינה ולבריכה.
גם חדרי השינה והרחצה עוצבו באותו קו, עם נגרות שהותאמה לצרכים של בני הבית וחומרים טבעיים. לדוגמא, בחדר הרחצה של ההורים תוכננו יחידת כיור מאבן המשתלבת עם הנגרות ומקלחון משולב עם אמבטייה פרי-סטנדינג לתחושה מפנקת.
צילום : קרין רבנה
שיר שטיגמן עיצוב פנים
"אנחנו עוסקות בעיקר בתים פרטיים ודירות, כאשר הדגש שלנו הוא על פתרונות ותכנון חכמים ועל פרטי נגרות מוקפדים שמאפיינים את הפרויקטים.
אנו שמות לב לכל הפרטים, קטנים כגדולים, ומשתמשות בעיקר בחומרים טבעיים. יצירה של חללי מגורים מרגשת אותנו במיוחד. התהליך של רעיון שנרקם לאט לאט, והופך בסופו של דבר לבית שמקבל חיים ואופי - זו חוויה שאי אפשר לתאר במילים, ולעבור את זה יחד עם הלקוחות שלנו - מזכיר לנו כל פעם מחדש, למה בחרנו במקצוע הזה."